Genel

Su Baskını Sonrası Temizlik

Su Baskını Temizliği

Evinizde ya da iş yerinizde bulunan bir kaçaktan ötürü su baskınına maruz kalabilirsiniz. Su baskınının çok farklı başka sebepleri de olabilir. Mesela;

  • Komşulardan kaynaklı su baskınları,
  • Ev ya da iş yerinde bulunan kaçak ve patlaklardan oluşan su baskınları,
  • Açık cam, pencere gibi alanlardan sızan dış etkenli su baskınları

Her koşulda su baskını evinize, iş yerinize ve kişisel eşyalarınıza zarar verebilir.

Su baskınında içeriye sızmış olan su eğer temiz bir su ise temizlemesi biraz kolaylaşabilir. Ancak lağım, kanalizasyon akıntıları daha fazla hasara yol açabilir.

Sel Baskını Temizliği

Su baskınından farklı olarak yoğun dış etkenlerle kaynaşmış atıklar taşıyan sel büyük bir felakettir. Beraberinde taşıdığı çamur başta olmak üzere çok fazla yabancı maddeyi evinize getirir.

Kuvvetli sel baskınları evinizi bile yıkabilir. Daha düşük ihtimalle evinizdeki halılar, koltuklar, elektrik sistemleri, beyaz eşyalar ve elektronik bir çok sisteme büyük oranda zarar verebilirler.

Su ve Sel Baskınından Sonra Yapılacaklar

İlk yapılacak iş varsa sigorta şirketinizi aramaktır. Eğer sigorta şirketi size bir temizlik firması gönderirse extra bir durum olmayacaktır. Ancak temizlik şirketi yollamazsa ve sizin tutmanızı isterse ASLI Temizliği arayarak profesyonel destek alabilirsiniz. Böyle bir durumda sel baskını sonrası evin fotoğraflarını çekmeniz ve mümkün olan ölçüde hasar tespiti yapmanızı öneririz.

Su ve sel baskını sonrasında oluşacak hasarlar başlangıçta doğru tespit edilmelidir. Sadece temizlik şirketi ne ödenecek meblağ değil evde ya da iş yerinizde oluşan tüm hasarlar detaylıca kayıt altına alınmalıdır.

Muhtemel bir sel ya da su baskınında elektrik kaçaklarına da dikkat etmelisiniz. Baskının hemen sonrasında mekana girerken çok dikkatli olmak gerekir. Yardım ve afet görevlileri varsa eğer onlardan onay almak çok doğru bir karar olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir